divendres, 30 de novembre del 2007

Concentració al consulat turc contra la repressió al poble kurd



(Nota de premsa de la Campanya Catalana en solidaritat amb el Poble Kurd)

Una vintena de persones s'han concentrat dijous 29 de novembre davant del consulat turc per tal de presentar la Campanya Catalana de Solidaritat amb el Poble Kurd, que és una iniciativa conjunta d'una dotzena d'entitats catalanes i la Plataforma Aturem la Guerra. Els concentrats han denunciat la situació de repressió que pateix el poble kurd des de fa decennis i han alertat de la decisió presa pel Parlament de la República de Turquia de llençar una operació militar al Kurdistan del Sud (Nord de l'Iraq), amb l'objectiu de perseguir la resistència kurda del Partit dels Treballadors del Kurdistan (PKK). La convocatòria ha servit per donar a conèixer l'acte públic convocat per la Campanya per la proper dissabte 15 de desembre també a Barcelona.

Fins a sis furgonetes de les unitats antidisturbis dels Mossos d'Esquadra protegien la seu del consulat turc a Barcelona.

La Campanya Catalana en Solidaritat amb el Poble Kurd va néixer a principis de novembre de la necessitat d'una sèrie d'organitzacions, entitats i persones d'organitzar una resposta solidària amb el poble kurd davant de les vies militars i repressives de Turquia, a favor de la pau i la democràcia, i per la llibertat del poble kurd.



PROPERA CONVOCATÒRIA: dissabte 15 de desembre a les 5 de la tarda: Acte públic de denúncia de la repressió del govern turc contra el poble kurd
ENTITATS ADHERIDES A LA CAMPANYA:
Endavant (OSAN)
Coordinadora d'Assemblees de Joves de l'Esquerra Independentista (CAJEI)
Maulets
Coordinadora Obrera Sindical (COS)
Comitè Català de Solidaritat Internacionalista (CCSI)
Estat Català
Col·lectiu A les Trinxeres (Ponent)
Associació Cultural La Fornal (Vilafranca)
Xarxa d'Entitats Cíviques i Culturals dels Països Catalans
Centre d'Informació i Recerca sobre el Kurdistan (CIRK), Justícia i Pau.
Centre Internacional Escarré per les Minories Ètniques i les Nacions-CIEMEN
EUiA (Esquerra Unida i Alternativa)
CUP Molins de Rei
---> Les convocatòries s'han fet conjuntament amb la Plataforma Aturem la Guerra